Velkommen til Foreldretips

Foreldretips.no er ment å hjelpe forelde som har barn og ungdom i huset. Jeg har mye erfaring etter å ha jobbet mye med ungdom, og jeg har selv barn i huset som er på full fart inn i ungdomstiden.

Jeg vil også komme med tips til hvordan du som voksen skal ta vare på deg selv igjennom den tøffe tiden med barn i huset. Selv om det er de unge vi alltid forsøker å hjelpe, trenger vi voksne også å ta vare på oss selv.

Jeg vil bruke min kunnskap, ting jeg har lest og sunn fornuft for å gi dere nye tanker, eller bekrefte tanker kanskje dere også har tenkt rundt mange viktige temaer. Tipsene jeg kommer med, er ikke nødvendigvis forankret i forskning, men skal vi i våre dager vente på forskningen, vil vi aldri få oppdaterte råd. Derfor blir tipsene en god blanding av ting jeg har lest og egne erfaringer.

Gi meg gjerne tilbakemelding på temaer du ønsker jeg skal skrive om i kontaktskjemaet under.

Mitt mål

“Spre mest mulig kunnskap til ungdomsforeldre slik at oppveksten til ungdommen blir trygg og god, og foreldrene kommer igjennom uten varige mén”

Les tipsene

Dyre merkeklær til barn og ungdom

Dyre merkeklær til barn og ungdom

Å kjøpe dyre merkeklær til barn og ungdom kan ha både fordeler og ulemper, og det er viktig å veie disse opp mot hverandre før man tar en beslutning. I denne artikkelen skal vi utforske disse aspektene grundig, og gi noen tips til foreldre som står overfor denne utfordringen.

Hvordan få barn til å spise sunt?

Hvordan få barn til å spise sunt?

Å oppmuntre barn til å spise sunt kan være en utfordrende oppgave for mange foreldre. I en verden der fristende og praktiske usunne alternativer er overalt, er det viktig å være bevisst på hvordan man kan skape et sunt kosthold for barna sine. Å utvikle sunne spisevaner tidlig i livet kan legge grunnlaget for god helse og velvære i voksenlivet. Denne guiden vil utforske effektive strategier og tilnærminger for å oppmuntre barn til å spise sunt.

Hva kan du forvente på et foreldremøte?

Hva kan du forvente på et foreldremøte?

Foreldremøter kan være skummelt for foreldre som møter dette for første gang. I denne artikkelen skal vi se litt på hva du kan forvente deg på et foreldremøte, hva som ofte står på agendaen, hvordan de andre foreldrene er og hvilke verv det kan forventes at noen...

Skolesekk til ungdomsskolen

Skolesekk til ungdomsskolen

Denne artikkelen gir en guide for foreldre som skal kjøpe skolesekk til ungdomsskoleelever. Med fokus på faktorer som størrelse, design, ergonomi, holdbarhet og sikkerhet, gir guiden praktiske råd for å velge en sekk som er både funksjonell og stilig.

Hør podcastene

Hvordan få ungdommen din til å drikke minst mulig alkohol?

Hvordan få ungdommen din til å drikke minst mulig alkohol?

Alkohol er en stor del av ungdomstiden. Og som ungdomsforeldre må man ta inn over seg dette. Ungdom skal helst ikke drikke alkohol før de er 18 år, men om man er realistiske så skjønner man at de aller fleste ungdommene kommer til å drikke alkohol før den tid. I denne podcasten deler jeg av min erfaring og kunnskap som jeg har samlet igjennom oppdrag på utallige ungdomsfester og samtaler jeg har hatt med fulle ungdom og deres foreldre mens jeg jobbet som politi på Ungdomsavsnittet. Målet med denne podcasten er å gi deg noen tips om hvordan du kan sørge for at din ungdom drikker minst mulig og at han kommer trygt hjem.

Hvordan snakke med ungdommen om alkohol

Hvordan snakke med ungdommen om alkohol

Alkohol er en del av ungdomstiden enten vi vil eller ei. Din ungdom kommer til å være i situasjoner hvor det nytes alkohol. Det er da viktig at dere har pratet om alkohol på forhånd. En ungdom som vet han ikke får lov til å drikke alkohol, drikker mindre. Samtidig er det veldig viktig at man ikke kommer med trusler om hva som vil skje om ungdommen drikker. Det viktigste er at ungdommen kommer trygt hjem.

Intro Foreldretips

Intro Foreldretips

Dette er en intro til podcast serien Foreldretips. Her blir du litt kjent med hva denne podcast serien vil handle om.

Kontakt oss om du har spørsmål eller forslag til temaer som skal tas opp:

Godkjenning

7 + 2 =